Lugojeanul Todor Ionut va participa la Campionatul European de Gimnastica

Incepand cu data de 17.05.2014 va incepe Campionatul European de Gimnastica Masculina, la care Romania va fi reprezentata atat de categoria juniorilor cat si de cea a seniorilor.
Competitia aflata la cea de-a 31-a editie, se va desfasura la Sofia, Bulgaria si va intruni nu mai putin de 40 de tari. Lugojul va avea din nou un  reprezentat la acest campionat, pe  Todor Razvan Ionut, care face parte din echipa Romaniei de juniori. Echipa de juniori formata din Ghiuzan Robert, Badila Emanuel, Prichindel Ovidiu, Modoianu-Zseder Roland si Todor Ionut impreuna cu staff-ul tehnic, antrenorii Ianculescu Adrian, Popescu Ermil si Pop Augustin se vor deplasa la Sofia pe data de 17.05.2014, urmand ca in data de 18.05.2014 sa aiba loc primul antrenament, iar pe 19.05.2014 antrenamentul oficial pe podium. Concursul va incepe pentru juniori pe data de 21.05.2014, continuand pe 23, concursul incheiandu-se cu ultima competitie pe aparate in data de 25.05.2014.

                                                                 -echipa de juniori a Romaniei -

Todor Razvan Ionut este componentul Lotului National de Juniori de la Bistrita din anul 2011, de la varsta de 14 ani. Ionut a inceput gimnastica la Lugoj la varsta de 6 ani, dovedind un real talent si pasiune pentru acest sport, totodata greu dar si plin de eleganta. Antrenamentele zilnice, perseverenta si dorinta de a-si depasi limitele au fost rasplatite prin prima lui participare la un campionat de asemenea amploare. In cei 11 ani de cariera, Ionut a reusit sa castige peste 150 de medalii nationale si internationale.
                                                               - Todor Razvan Ionut - 

Acest Campionat European reprezinta totodata si criteriul de calificare la Olimpiada de Tineret, editia a 2-a, care se va desfasura in luna august in China.
Aflandu-se in pregatirile de dinainte de competitie, Ionut ne-a declarat:"Sunt emotionat ca voi participa la acest Campionat European, fiind primul meu concurs de asemenea amploare. Insa ma simt in forma si pregatit si sper sa imi ating obiectivele propuse. Un prim obiectiv al meu al si colegilor mei este clasarea in primii 10 cu echipa, iar in plan personal ar fi foarte bine sa ma calific la cel putin un aparat in finala pe aparate. Cel mai mult imi doresc insa sa  ma calific la Olimpiada de Tineret".

Speram ca Ionut  sa reuseasca clasarea pe podium, dovedind totodata valorea scolii lugojene de gimnastica.

                                                -Todor Razvan Ionut alaturi de antrenorul sau - 

Antrenorul lui Ionut, Adrian Meleanca ne-a declarat: "Este un concurs foarte important pentu Ionut, sper sa prinda o zi foarte buna si sa concureze fara greseli. Am incredere in el ca isi va atinge obiectivul, acela fiind calificarea in premiera a unui sportiv al CSS Lugoj la Jocurile Olimpice ale Tineretului, si de ce nu sa prinda o finala pe aparate, acolo fiind totul posibil. Ii urez mult succes si bafta si sunt convins ca vom reveni cu vesti bune la sfarsitul acestui campionat."

Sursa foto 1: www.lauracristache.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 de medalii pentru gimnastii lugojeni la Cupa DKMT

Succesul gimnastilor lugojeni continua si in 2017 - 23 de medalii la Campionatul National Scolar